Algernon Blackwood – Vŕby

Po neuveriteľne dlhej dobe od originálneho vydania sa konečne podarilo publikovať vydavateľstvu Vyšehrad, dielo, ktoré sám kráľ Weird Fiction H.P Lowecraft označil prívlastkom Najlepšie dielo v v dejinách v žánri Supernatural-Weird literatúry. Podivný pán z Providence vedel veľmi dobre čo hovorí, pretože tento druh literatúry mal zmapovaný ako nikto iný, v dobe, v ktorej prežil svoj život. Dôkazom tohto tvrdenia je jeho dielo Supernatural Horror in Literature.

Dielo Vŕby vyšlo prvý krát v roku 1907 ako súčasť zbierky ,,Listener and other Stories“. Príbeh sa dokonca dotýka našej najväčšej slovenskej rieky Dunaj. Dvojica cestovateľov sa po nej plaví na kanoe. Doplavia sa do oblastí, ktorým vládnu mocnosti, cudzie ľudskému svetu. Cez noc sa strach dobrodruhov stupňuje až nakoniec zisťujú, že ich obavy nie sú vôbec neopodstatnené.
Vstúpte do mysteriózneho sveta plného tajomných entít a temných prízrakov noci nachádzajúcich sa všade vôkol nás. Príjmite preto Pozvánku od majstra tichej hrôzy Algernona Blackwooda a siahnite po tomto diele. Avšak buďte upovedomení, že táto návšteva je na vlastné riziko a autor nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné psychické problémy a úzkostné stavy počas čítania, ako aj po prečítaní tohto kultového tajomného príbehu.

Pavol Vojtaško ml.
Foto: Alamy.com-Stock Photo

Bookmark the permalink.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.